In 2000 bezocht ik het voormalige Nazi vernietigingskamp Sobibor. Mijn oom naar wie ik genoemd ben is hier in 1943 door de Nazis omgebracht. Als vervolg op dit bezoek ontstond Living on Borrowed Time: de Harry foto’s. Dit bleek het begin te zijn van series die mijn familiegeschiedenis en de Shoah als achtergrond hebben. Op de foto’s in deze series zijn vaak stevige, bewolkte luchten te zien. Die luchten resoneren met een onderstroom van treurigheid ergens in mij.

 

In 2000 I visited Sobibor, the former Nazi extermination camp. My uncle, after whom I am named, was killed in Sobibor in 1943. Follwing this visit Living on Borrowed Time: the Harry photos came about. This proved the beginning of series which have my family history and the Shoah as background. In many photos in these series you see big and rather cloudy skies. These skies resonate with an undercurrent of sadness somewhere in myself.